Canal de denúncies
El patronat de la Fundació Pere Relats, ha implantat un sistema intern d’informació, com a mitjà per a la comunicació de possibles accions o omissions que puguin ser constitutives d’infracció penal o administrativa, tal com s’estableix a la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció. La finalitat d’aquesta llei és la de protegir les persones que en un context laboral o professional detectin infraccions penals o administratives greus o molt greus i les comuniquin mitjançant els mecanismes regulats en la pròpia norma.
L’àmbit subjectiu a qui va adreçada aquesta llei, són: persones treballadores de la Fundació Pere Relats, persones autònomes relacionades amb l’entitat, persones voluntàries, persones treballadores en pràctiques o en període de formació, persones que participen en processos de selecció, persones que formin part de l’òrgan d’administració (Patronat), persones que treballin per a contractistes, subcontractistes i proveïdors, relacionades amb l’entitat.
Amb aquesta finalitat de poder denunciar qualsevol falta o delicte, i que el denunciant ho pugui fer de manera totalment anònima, es posa a disposició el Canal de denúncies mitjançant l’enllaç que trobareu al final d’aquest escrit.
Cal tenir en compte que les comunicacions realitzades a través del Canal de denúncies sempre han de ser de bona fe, és a dir, amb motius raonables per pensar que la informació comunicada es veraç en el moment de fer la comunicació. Les calúmnies, acusacions falses o realitzades de mala fe es poden veure subjectes a mesures disciplinàries o d’altra naturalesa. El Canal de denúncies no s’ha d’utilitzar per qüestions banals o no raonables, ni tampoc per a formular queixes o suggeriments, que ja tenen el seu propi canal de comunicació.
D’altra banda, tot i que inicialment no és obligatori aportar cap documentació, si en el moment de realitzar la comunicació es disposa d’alguna documentació que justifiqui la denúncia, es recomana adjuntar-la (el canal permet adjuntar arxius de text, imatge, i so). No obstant, durant la tramitació de l’expedient derivat de la comunicació, sí que es podrà requerir l’aportació de documentació, si es considera necessari. En tot cas, recordeu que caldrà anonimitzar qualsevol documentació que s’adjunti, per tal de garantir l’anonimat de la persona denunciant i/o persones intervinents.
Us agraïm la vostra participació.